Dins el panorama de la música antiga, Rafael Bonavita és internacionalment reconegut com un dels valors més ferms i versàtils en l’àmbit dels instruments de corda polsada, sempre rigorós amb la filologia històrica i alhora atent a explorar noves vies d’expressió. Nascut a l’Uruguai, es forma primer en guitarra clàssica, per a endinsar-se després en els instruments antics amb Hopkinson Smith a la Schola Cantorum Basiliensis, on obté el Diploma de Solista en llaüts del renaixement i el barroc, tiorba, viola de mà i guitarra barroca. Desenvolupa una intensa activitat concertística i pedagògica a Europa, Àsia i Amèrica, i també col·labora sovint amb directors com Jordi Savall, René Jacobs, Marc Minkowski o Gabriel Garrido, així com amb el conjunt japonès Anthonello.

Ha actuat a la ràdio i televisió de diversos països i ha enregistrat discs per a segells tan prestigiosos com BIS, Harmonia Mundi i Alia Vox, amb gran ressò entre el públic i els mitjans especialitzats. Cal destacar títols, gravats com solista pel segell Enchiriadis, com Principe delle Muse; dedicat a la sofisticada música per a guitarra barroca d’Angelo Michele Bartolotti; Sanz-Murcia, Danzas para guitarra barroca; Música Moderna –una particular i innovadora visió del món de la tiorba a inicis del segle XVII-  Al Compás de la Vihuela, que inclou renovades versions dels violistes del segle XVI i composicions del propi Bonavita. L’any 2010 surt el seu darrer CD, Bach-Bonavita, amb la música del geni alemany i el llaüt barroc.

 

“…les cordes que vibraren al passat, la poesia del seu ressò, no haurien d’haver deixat de sonar mai. Aspiro a ésser un continuador, un prolongador… del seu encís”

 

Share This